Drømmer du om å virkelig bli din hunds bestevenn?
Bli skikkelig god på å forstå alt om din hunds atferd, hva hen trenger og kommuniserer? Lære alt om hvordan dere samarbeider på en moderne og etisk riktig måte? Da er dette utdannelsen for deg! Som GoodDog Hundetrener blir du ikke bare skikkelig god på å trene din egen og andres hunder, du blir også skikkelig god på å lytte til og forstå bestevennen din.
I september 2024 starter vår populære utdannelse for 13e året, sikre deg en plass – de blir booket tidlig!
Utdannelsen holdes én helg i måneden, 7 helger online og 3 helger fysisk oppmøte. Artikler blir lest som et supplement til det vi går gjennom i undervisningen og året legges opp for å maksimere din læring.
Første helgen møtes vi i vakreste Jotunheimen der vi kombinerer teoretisk og praktisk trening med sosial kos rundt bålet og kanskje Norges vakreste turer langs Gjendevannet og over Valdresflya. Siste helgen møtes vi på Brennlia Gård i Brummundal, der du får sjansen å prøve om dine nye ferdigheter som trener også fungerer på andre dyr enn hund!
Forkunnskaper: For deg som elsker hunder og ønsker lære deg alt om moderne treningsmetoder.
Pensum: Én obligatorisk bok på norsk og 10 anbefalte bøker, pluss anbefalte artikler/blogger for hvert modul.
Oppmøte: 3 av 10 helger møtes vi fysisk. Det er ikke obligatorisk å møte opp hvis du bor for langt unna eller ikke kjører bil. Du vil få tilgang til forelesninger og praktisk trening online. Har du veldig lyst å møte opp men ikke bil vil vi prøve finne løsninger for deg.
Academy Classroom: Online klasserom der alt er samlet av informasjon, forelesninger, treningsvideoer, oppgaver og litteratur. Praktisk og oversiktlig!
Academy Study Group: Online gruppe der du får svar på alle dine spørsmål, dere kan dele erfaringer, lære kjenne dine medstuderende og hjelpe hverandre.
Academy Camp: En gang i året arrangerer vi en samling for alle Academy-studerende for å dele kunnskap og knytte sterkere profesjonelle bånd.
GoodDog PROhund: Som diplomert Academy-student får du gratis medlemskap i vårt profesjonelle felleskap der du fortsetter lære, diskutere og knytte nyttige kontakter.
GoodDog Deal: Som studerende ved GoodDog Academy får du 20% rabatt på videreutdannelser i GoodDog Academy, GoodDog Camps, GoodDog Online, GoodDog Club og GoodDog Coaching.
Pris: 30 000 kr
Inkludert: 140 timer live forelesninger og kurs + opptak forelesninger + treningsvideos + treningsskriv + individuell coaching + overnatting i hytte Jotunheimen + overnatting i lavvo Brummundal.
Ikke inkludert: Kurslitteratur – reise til fysisk oppmøte – mat og drikke.
Betaling: 5000 kr påmelding + resterende betaling per modul 10 x 2500 kr
GoodDeal: Melder du deg på GoodDog Academy Hundetrener pluss GoodDog Atferdsspesialist så får du kurset GoodDog Hundeinstruktør på kjøpet - gratis!
I 2011 fikk jeg min første hund, og læringskurven har bare gått oppover siden. Selv om jeg var over gjennomsnittet opptatt av hund, var det mye prøving og feiling i hundeholdet. Etter noen år bestemte jeg meg for å ta Hundetrener-utdannelsen. Oh boy, hvilken verden som åpnet seg!
Å gå Hundeinstruktør-kurs hos GoodDog Academy er det smarteste jeg noensinne har gjort. Det vil jeg anbefale til absolutt alle hundeeiere – enten du vurderer å bli hundetrener eller ikke. Jeg fikk et MYE bedre forhold til min kjære hund (som nå jakter på veterinærer i de evige jaktmarker), og jeg forstod han så veldig mye bedre. Den mengden kunnskap jeg opparbeidet meg i løpet av året med kurs, har jeg enda ikke klart å prosessere – men det nærmer seg.
Neste steg blir Atferdsspesialist-utdannelsen, for jeg er faktisk hekta nå 😊
Jeg vil rette en stooooor takk til Tess, Ida, foredragsholderne, og til gjengen jeg tok kurset med. Det har vært utallige timer med latter, tårer, frustrasjon, brainfarts og eureka-opplevelser. Jeg kunne virkelig ikke vært foruten!
Oppmøte: 10-17 GoodDog Camps, Besseggen Fjellpark
Forelesere: Tess Erngren & Ida Østgård
Teoretisk: “Hundens Behov” og “Hundens Lek“
Før vi kan lære hunden noe som helst, så må hundens alle generelle og individuelle behov tilgodeses. Fysisk stimulans, mental stimulans, sosial stimulans, trygghet og god helse varier etter alder, rase og preferanser. Hva trenger din hund for å ha det så godt som mulig? Og hva er god lek, og hvorfor er det så viktig? Dette vet du alt om etter denne helgen!
Praktisk: Aktivisering med søk, spor, naturagility og mestringsøvelser. Trygge hundemøter og trening i å lese hvem hunden vil leke med, og hvordan vi støtter hunden i god lek. Dere får også første innføring i belønningsbasert trening, så du er trygg på hvordan enkelt lære og belønne hunden din i videre trening.
Kombinert med vakre turer og sosialt bålkos for å bli kjent med hverandre!
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren
Teoretisk: Individets genetikk, læring og miljø påvirker atferd, og konsekvenser driver den. Kunnskap om hvordan atferd formes i interaksjon med omverdenen er avgjørende for at vi med fremgang skal kunne forstå, forutse og forandre atferd. Vi går gjennom grunnleggende terminologi som ABC, klassisk og operant betinging, definisjon av forsterkning og straff og alt du trenger å vite for å forstå vitenskapen bak modifisering av atferd.
Praktisk: Gruppearbeid i hvordan definere forsterkere og lage effektive treningsplaner.
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren
Teoretisk: For å legge opp til effektiv trening trenger du å være skikkelig god på å bruke dine hjelpemiddel så effektivt som mulig. Vi snakker om hva som er best utstyr, hvordan bruke det mest effektivt, og hvilke forsterker som fungerer best i forskjellige situasjoner. All kunnskap du trenger maksimere for å maksimere din boks av treningsverktøy!
Praktisk trening: Vi hjelper deg sette opp hjemme for optimal trening online, og du vil snart se at det er så mye enklere for dere begge å lære som dere er hjemme i ro med fullt fokus! Og når du er klar trener vi videre med flere øvelser i belønningsbasert samarbeid.
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren
Teoretisk: For at din hund enkelt skal klare å lære det du ønsker så må vi først tilgodese hundens behov, tilrettelegge miljøet og så bruke effektive læringsmodeller for å gjøre det så enkelt for hunden som mulig å forstå dine instrukser. Alt dette vil du mestre etter denne helgen!
Praktisk: Fortsatt trening av øvelser i belønningsbasert samarbeid.
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren & Emma Ahlqvist
Teoretisk: “Ulvens Språk – Hundens Dialekter.”
For å virkelig forstå hunden din må du lære om ulven. Ulven er hundens forgjenger, og våre hunder i dag har beholdt visse av instinktene, behovene og språket fra ulvetiden. Ved hjelp av bilder fra ulvene som Tess Erngren selv har studert, viser hun hva de ulike uttrykkene hos dagens hunder betyr, og hvordan du skal tolke dem.
“Hunden Snakker – Jeg hører”
Vi fordyper oss videre inn i hundens komplekse og fascinerende kommunikasjonsevner. Vi går i detalj inn i forskning på hundens kommunikasjon og hvordan du bedre kan høre hva hunden din sier, til deg og til andre hunder. Du lærer hvordan du kan støtte hunden din i usikre situasjoner, samt forutse at uønsket atferd bryter ut.
Etologi: Også kjent som atferds-biologien, er studiet og læren om dyrs atferd i sitt naturlige miljø. Etologer er opptatt av hvordan nervesystemet og hormonene påvirker atferden. Hvordan atferd utvikles gjennom medfødte instinkter og læring. Samt hvordan økologiske og sosiale faktorer påvirker atferden, og hvordan den varierer fra art til art. Det fine med etologien er at den er ganske universell for alle dyr (inkludert mennesker). I løpet av denne dagen går vi gjennom det grunnleggende innenfor etologien og dens utvikling. For å trene hund må vi forstå hvorfor hunden gjør det hen gjør.
Praktisk: Vi analyserer filmer av egen hund for å lære oss observere språk på en korrekt måte.
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren
Konsept-trening, også kjent som kognitiv trening eller mental utvikling, innebærer å lære hunder å forstå og svare på ulike konsepter eller signaler. Det går utover grunnleggende lydighetstrening og engasjerer hundens kognitive evner, problemløsningsevner og hukommelse. Hensikten med konsepttrening er å utfordre hundens sinn, forhindre kjedsomhet og forbedre deres generelle mentale velvære. Denne slags samarbeid styrker båndet mellom hund og menneske, da det krever interaksjon, kommunikasjon og samarbeid.
Teori og praksis
Her er konsepter du vil lære om og teste ut denne modul:
Choice & Control er en form for konsept-trening som gir hunden valgfrihet å kontrollere sitt eget liv. Det å selv få lov å velge mellom situasjoner, og styre sine egne konsekvenser, det senker bevist stress og øker livskvalitet. Denne helg lærer vi om hvordan du enkelt kan implementere mer kontroll og større valgfrihet for hunden din i hverdagen, og hvordan vise deg hva hen ønsker og trenger. Hunder som lærer de har kontroll over valg i enkle situasjoner i livet, vil også lære seg å ta gode valg også i mer vanskelige situasjoner. Bevise at du er din hunds bestevenn, og gi hen en stemme!
Objekt-diskriminering: Å lære en hund å skille mellom ulike gjenstander, for eksempel leker eller husholdningsartikler, forskjellige former og farger.
Telle: Trene en hund til å gjenkjenne og reagere på et spesifikt antall gjenstander eller handlinger.
Retningssans: Å hjelpe en hund med å forstå forskjellige romlige konsepter, for eksempel "venstre", "høyre", "opp", "ned", "inn" og "ut."
Problemløsning: Presentere hunden for situasjoner som krever at de bygger mestring ved å selv løse problemet.
Imitere: Å lære en hund å imitere spesifikk atferd eller handlinger demonstrert av føreren.
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Ane Marit Stakkestad & Tess Erngren
Teoretisk: Hva er FearFree håndtering og hvordan trener du hunden din til å frivillig, og uten frykt, klippe klør, børste pels og ta vaksine hos veterinæren? Denne helgen får du all kunnskap du trenger for å lære din hund å synes det er like gøy å trene håndtering som sirkustriks! Dette er kanskje den aller viktigste treningen hunden din trenger å lære, så hen er trygg også i situasjoner som ellers kan oppleves som stressende eller ubehaglige.
Praktisk: Øvelser i FearFree håndtering som du har bruk av hjemme og hos dyrlegen.
Oppmøte: online kl.10-17
Forelesere: Renate Nydal & Tess Erngren
Lørdag:
Det er mye vi kan gjøre forebyggende for å holde hundene våre friske og starke, som for eksempel gi riktig ernæring, mosjonere godt og bruke riktig utstyr. Men, hva trenger hunden i forskjellige stadier i livet? Og, hva gjør vi hvis det går galt? Det lærer du om på Førstehjelp for hund, fra hva du trenger av medisinsk utstyr og hvordan du trener hunden til når du trenger bruke det.
Søndag: Veterinær Renate lærer deg om hundens vanligste sykdommer, hva du kan gjøre selv, og når det er viktig å gå til dyrlegen. Du får også en inngående forståelse for hva stress er og hvordan den påvirker hunden din både fysiologisk og mentalt.
Praktisk: Helsesjekk av hunden din for å sjekke almentilstanden og tidlige avsløre avvikelser.
Oppmøte: kl.10-17, halvdag online + halvdag fysisk oppmøte Oslo eller GoodDog Camps, Besseggen.
Forelesere: Tess Erngren & Ida Østgård
Individuell oppfølging for å få alle siste bitene av både teori og trening på plass før eksamen!
Oppmøte: 10-17 Brennlia Gård, Brumunddal.
Forelesere: Tess Erngren & Marianne Høgmo
Nå har vi har tilbragt et helt år sammen, du har massevis av ny kunnskap – og det er tid for eksamen! Den består av en teoretisk og en praktisk prøve som du leverer digitalt. Og så må vi jo feire dine nye ferdigheter med å prøve de ut på andre arter! Ved å trene flere arter blir vi langt bedre som trenere, da vi må tenke utenfor boksen og får ny forståelse, også for egne svakheter. I tillegg tar vi sjansen å kose oss på den koselige gården, diskutere året som gått og sammen feire vår glede for dyr og trening.