Drømmer du om å virkelig bli din hunds bestevenn?
Bli skikkelig god på å forstå alt om din hunds atferd, hva hen trenger og kommuniserer? Lære alt om hvordan dere samarbeider på en moderne og etisk riktig måte? Da er dette utdannelsen for deg! Som GoodDog Hundetrener blir du ikke bare skikkelig god på å trene din egen og andres hunder, du blir også skikkelig god på å lytte til og forstå bestevennen din.
I september 2025 starter vår populære utdannelse for 14e året, sikre deg en plass – de blir booket tidlig!
Utdannelsen holdes én helg i måneden, 7 helger online og 3 helger fysisk oppmøte. Artikler blir lest som et supplement til det vi går gjennom i undervisningen og året legges opp for å maksimere din læring.
Første helgen møtes vi i vakreste Jotunheimen der vi kombinerer teoretisk og praktisk trening med sosial kos rundt bålet og kanskje Norges vakreste turer langs Gjendevannet og over Valdresflya. Siste helgen møtes vi på Brennlia Gård i Brumunddal, der du får sjansen å prøve om dine nye ferdigheter som trener også fungerer på sau, alpakka og hest!
Forkunnskaper: For deg som elsker hunder og ønsker lære deg alt om belønningsbaserte treningsmetoder.
Pensum: Tre obligatoriske bøker på norsk og 10 anbefalte bøker, pluss anbefalte artikler/blogger for hvert modul.
Oppmøte: 3 av 10 helger møtes vi fysisk. Det er ikke obligatorisk å møte opp hvis du bor for langt unna eller ikke kjører bil. Du vil få tilgang til forelesninger og praktisk trening online, men vi anbefaler at du er med på de praktiske treffene. Har du veldig lyst å møte opp men ikke bil vil vi prøve finne løsninger for deg.
Academy Classroom: Online klasserom der alt er samlet av informasjon, forelesninger, treningsvideoer, oppgaver og litteratur. Praktisk og oversiktlig! Forelesningene er live med diskusjoner, gruppearbeid og praktisk trening. Går du glipp av en dag eller helg har du mulighet å se på opptak som er tilgjengelig en uke.
Academy Study Group: Online gruppe der du får svar på alle dine spørsmål, dere kan dele erfaringer, lære kjenne dine medstuderende og hjelpe hverandre.
Academy Camp: En gang i året arrangerer vi en samling for alle Academy-studerende for å dele kunnskap og knytte sterkere profesjonelle bånd.
GoodDog PROhund: Som diplomert Academy-student får du gratis medlemskap i vårt profesjonelle felleskap der du fortsetter lære, diskutere og knytte nyttige kontakter.
GoodDog Deal: Som studerende ved GoodDog Academy får du 20% rabatt på alle videreutdannelser* i GoodDog Academy (*ikke Atferdsspesialist).
Pris: 30 000 kr
Inkludert: 140 timer live forelesninger og praktisk trening + 7 dager opptak forelesninger + 40 treningsvideoer + individuell coaching + overnatting i delt hytte Besseggen første helg + overnatting i delt lavvo Brumunddal.
Ikke inkludert: Kurslitteratur – reise til fysisk oppmøte – overnatting modul 9 - mat eller drikke.
Betaling: 5000 kr påmelding + resterende betaling per modul 10 x 2500 kr
GoodDog Deal: Melder du deg på GoodDog Academy Hundetrener pluss GoodDog Atferdsspesialist så får du kurset GoodDog Hundeinstruktør på kjøpet - gratis!
Å ha i tankene:
Denne utdanningen er en yrkesutdanning med en tydelig studieplan. For å oppnå diplom må du fullføre ulike krav i hver modul. Dette inkluderer blant annet innlevering av oppgaver, aktiv deltakelse under live forelesninger og i digitale diskusjoner, praktisk trening online samt bestått teoretisk og praktisk eksamen.
I 2011 fikk jeg min første hund, og læringskurven har bare gått oppover siden. Selv om jeg var over gjennomsnittet opptatt av hund, var det mye prøving og feiling i hundeholdet. Etter noen år bestemte jeg meg for å ta Hundetrener-utdannelsen. Oh boy, hvilken verden som åpnet seg!
Å gå Hundeinstruktør-kurs hos GoodDog Academy er det smarteste jeg noensinne har gjort. Det vil jeg anbefale til absolutt alle hundeeiere – enten du vurderer å bli hundetrener eller ikke. Jeg fikk et MYE bedre forhold til min kjære hund (som nå jakter på veterinærer i de evige jaktmarker), og jeg forstod han så veldig mye bedre. Den mengden kunnskap jeg opparbeidet meg i løpet av året med kurs, har jeg enda ikke klart å prosessere – men det nærmer seg.
Neste steg blir Atferdsspesialist-utdannelsen, for jeg er faktisk hekta nå 😊
Jeg vil rette en stooooor takk til Tess, Ida, foredragsholderne, og til gjengen jeg tok kurset med. Det har vært utallige timer med latter, tårer, frustrasjon, brainfarts og eureka-opplevelser. Jeg kunne virkelig ikke vært foruten!
Utdanningen består av flere ulike delkurs.
Trykk på overskriften for å lese om innholdet i hver delkurs.
Oppmøte Besseggen: fredag 19-21, lørdag-søndag kl.10-16
Foreleser: Tess Erngren
Instruktør: Jørn Wangensteen Larsen
Introduksjon til utdanningen
Vi starter med en gjennomgang av årets utdanning, slik at du blir trygg på det tekniske oppsettet, forstår våre forventninger, og vet hva du kan forvente av oss. Målet er å skape en solid plattform for læring, slik at du kan få mest mulig ut av utdannelsen – både faglig og personlig.
Praktisk trening: Dekke hundens behov i praksis
Du får praktisk erfaring med aktiviteter som stimulerer både kropp og sinn:
Mål for modulen:
Du skal lære å identifisere og dekke hundens individuelle behov gjennom målrettet fysisk, mental og sosial stimulans. Målet er å gi deg praktiske ferdigheter til å skape varierte og meningsfulle aktiviteter som fremmer trivsel, reduserer stress og styrker båndet mellom hund og eier.
Kombinert med vakre turer og sosialt bålkos for å bli kjent med hverandre!
Oppmøte online: lørdag-søndag kl.10-17
Foreleser: Tess Erngren
Atferd formes i et samspill mellom genetikk, læring og miljø. For å kunne forstå, forutsi og effektivt endre atferd, er det avgjørende å ha en solid forståelse av hvordan disse faktorene påvirker individet – og hvordan konsekvenser driver atferdsendring.
I denne modulen får du en grundig innføring i læringsteori, med fokus på hvordan atferd utvikles i samspill med omgivelsene.
Du vil lære om:
ABC-modellen (Antecedent – Behavior – Consequence): Hvordan hendelser før og etter atferd påvirker atferdsmønstre.
Klassisk betinging: Hvordan assosiasjoner formes og påvirker emosjonelle reaksjoner.
Operant betinging: Hvordan konsekvenser forsterker eller reduserer sannsynligheten for at en atferd gjentas.
Forsterkning og straff: Definisjon, anvendelse og konsekvenser av positiv og negativ forsterkning, samt positiv og negativ straff.
Choice & Control: Hvordan å gi individet valgmuligheter og kontroll over egen læringsprosess styrker motivasjon og mestring.
Fear Free Training: Etisk og vitenskapsbasert trening som fremmer trygghet og reduserer frykt i læringssituasjoner.
Mål for modulen:
Du skal oppnå en dypere forståelse av de vitenskapelige prinsippene bak atferdsmodifisering. Dette gir deg verktøyene du trenger for å analysere, forutsi og forme atferd på en etisk og effektiv måte.
Oppmøte online: lørdag-søndag kl.10-17
Foreleser: Tess Erngren
Teoretisk del
For å legge til rette for effektiv trening er det avgjørende å ha en solid forståelse av de grunnleggende prinsippene i læringsteori – og hvordan du kan bruke dem som kraftfulle verktøy i praksis.
I denne delen vil du lære om:
Målet er å gi deg all kunnskapen du trenger for å utvide verktøykassen din og tilpasse treningsmetodene til både hund og situasjon.
Praktisk trening
Vi hjelper deg med å tilrettelegge et optimalt treningsmiljø hjemme, slik at du og hunden din kan lære i rolige og trygge omgivelser. Du vil raskt oppdage hvor mye enklere det er å fokusere og lære i et kjent miljø.
Når du er klar, går vi videre med praktiske øvelser som bygger på belønningsbasert samarbeid. Du vil få trene på teknikker som styrker båndet mellom deg og hunden din, samtidig som dere oppnår bedre forståelse og samspill.
Mål for modulen:
Du skal opparbeide deg en dypere forståelse av læringsteoriens grunnprinsipper og lære å bruke dem effektivt i praksis. Du vil også lære å tilrettelegge et optimalt treningsmiljø hjemme og utvikle ferdigheter i belønningsbasert samarbeid for å styrke båndet mellom deg og hunden.
Oppmøte online: lørdag-søndag kl.10-17
Foreleser: Tess Erngren
Teoretisk del
I denne modulen dykker vi dypere inn i de sentrale begrepene og praktiske anvendelsene av læringsteori. Du vil lære hvordan du kan integrere disse prinsippene effektivt i dine treningsplaner for å skape bedre resultater og et sterkere samarbeid med hunden.
Vi tar også for oss vanlige myter og misforståelser innen hundetrening – og gir deg de vitenskapelige faktaene som tilbakeviser utdaterte metoder.
"Du er sjefen – fakta eller fiksjon?"
I denne delen utforsker vi opprinnelsen til noen av de mest seiglivede mytene i hundetrening:
Du får vitenskapelig baserte svar på disse spørsmålene, samt solide argumenter du kan bruke for å forklare og formidle fakta – enten det er til en klient, kollega eller kanskje Onkel Arne som fremdeles holder fast ved gamle forestillinger.
Praktisk del
Vi fortsetter med praktisk trening i belønningsbasert samarbeid, med fokus på å:
Mål for modulen:
Du skal utvikle en dypere forståelse for læringsteoriens praktiske anvendelse i trening, samtidig som du tilegner deg kunnskap for å kunne avkrefte vanlige myter med forskningsbaserte fakta. I tillegg skal du videreutvikle dine ferdigheter i belønningsbasert samarbeid for å skape et enda sterkere bånd mellom deg og hunden.
Oppmøte online: lørdag-søndag kl.10-17
Lørdag | Foreleser: Tess Erngren
"Ulvens språk – Hundens dialekter"
For å virkelig forstå hundens atferd, må vi først se tilbake på dens opprinnelse – ulven. Selv om tamhunden har utviklet seg langt fra sin ville forfader, bærer den fortsatt med seg instinkter, behov og kommunikative uttrykk fra ulvetiden.
I denne forelesningen får du:
"Hundens stressignaler"
Altfor ofte ser vi hunder som viser tegn på stress – enten det er på tur, i møte med mennesker, hos veterinæren, eller til og med i samspill med sine egne mennesker.
I denne delen lærer du:
Søndag | Foreleser: Emma Almquist (forelesning på svensk)
Etologi er læren om dyrs atferd i sitt naturlige miljø. Dette feltet gir en dypere forståelse av hvordan både medfødte instinkter og læring former atferden, og hvordan økologiske og sosiale faktorer spiller inn.
I denne forelesningen vil du lære om:
Vi dykker inn i de grunnleggende prinsippene bak etologiens utvikling og ser på hvordan denne kunnskapen gir deg et solid grunnlag for å forstå hvorfor hunden handler som den gjør. Dette er avgjørende for å kunne trene effektivt og hjelpe hundeeiere med å forstå sine hunder bedre.
Mål for modulen:
Du skal oppnå en dypere forståelse av hundens naturlige atferd og de biologiske og miljømessige faktorene som former den. Målet er å gi deg de nødvendige verktøyene for å tolke hundens signaler, forebygge stress og styrke båndet mellom hund og eier gjennom kunnskapsbasert trening.
Konsepttrening, også kjent som kognitiv trening eller mental utvikling, handler om å lære hunder å forstå og reagere på ulike konsepter og signaler. Dette går langt utover grunnleggende lydighetstrening og utfordrer hundens kognitive evner, hukommelse og problemløsningsevner.
Formålet med konsepttrening er å:
Utfordre hundens mentale kapasitet og forebygge kjedsomhet.
Fremme hundens generelle mentale velvære og trivsel.
Styrke båndet mellom hund og eier gjennom interaksjon, samarbeid og respekt for hundens egne valg.
Teoretisk del:
I løpet av helgen vil du lære:
Konsepttreningen Choice & Control handler om å gi hunden muligheten til å ta egne valg og ha kontroll over konsekvensene av sine handlinger. Forskning viser at når hunder opplever å ha kontroll og valgfrihet, reduseres stressnivået, og deres generelle livskvalitet øker. Dette bidrar ikke bare til bedre atferd, men også til økt trygghet, tillit og mestringsfølelse.
Hvordan gi hunden mer kontroll i hverdagen, både i små og store valg.
Hvordan tolke hundens signaler for å forstå dens behov, ønsker og emosjonelle tilstand.
Hvordan gi valgfrihet i enkle situasjoner kan bidra til bedre beslutningstaking i mer utfordrende situasjoner.
Målet er å skape en trygg og respektfull relasjon der hunden opplever å ha en stemme. Når hunden får innflytelse over sine egne valg, styrkes båndet mellom dere – et bevis på at du virkelig er hundens beste venn.
Praktisk del:
De fire spørsmålene som gir hunden en stemme
En viktig del av Hunden er Sjefen er å kommunisere med hunden på en måte som lar den uttrykke sine behov, ønsker og følelser. Du vil lære hvordan du kan stille hunden følgende fire spørsmål, som gir den muligheten til å ta egne valg og gi deg verdifull tilbakemelding:
Hva velger du?
Dette spørsmålet gir hunden en reell mulighet til å ta valg. Det kan være så enkelt som å velge mellom ulike leker, velge en rute på tur, eller bestemme hvilken aktivitet dere skal gjøre. Ved å la hunden velge, viser du at du respekterer dens ønsker, noe som styrker tilliten mellom dere.
Vil du vise meg?
Her gir du hunden en mulighet til å kommunisere mer aktivt med deg. Dette kan handle om å la hunden vise deg hva den trenger men ikke har tilgang til selv eller hvem den ønsker å hilse på i møter med mennesker eller hunder. Du lærer å tolke kroppsspråk, blikkretning, bevegelser og andre subtile signaler som hjelper deg å forstå hva hunden forsøker å formidle.
Er du klar?
Før du starter en aktivitet, gir dette spørsmålet hunden mulighet til å vise deg med en trent atferd om den er mentalt og fysisk forberedt. Dette kan være nyttig i hånteringstrening eller om den ønsker å fortsette treningen eller ta en pause. Å vente på hundens signal på at den er klar, gir en følelse av trygghet og kontroll og gjør læringen mer effektiv.
Ja eller Nei?
Dette spørsmålet handler om å gi hunden mulighet til å uttrykke sin vilje på en enkel måte. Du vil lære hvordan du kan trene inn atferder for å gi hunden mulighet å svare "ja" eller "nei"på dine spørsmål. Dette kan inkludere tegn som å nikke (ja), snu seg bort (nei) eller andre atferder som indikerer aksept eller avvisning.
Mål for modulen:
Du skal lære hvordan du implementerer Hunden er Sjefen -prinsipper for å fremme hundens kognitive utvikling, redusere stress og gi den en følelse av kontroll. Målet er å utvikle ferdigheter som lar hunden ta egne valg, løse problemer og lære nye ferdigheter – alt for å skape et tillitsfullt, samarbeidende forhold mellom deg og hunden.
Oppmøte online: lørdag-søndag kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren & Anne Marit Stakkestad
Teoretisk del: Hva er Fear Free-håndtering?
Hvordan kan du trene hunden din til å frivillig – og uten frykt – samarbeide i situasjoner som tradisjonelt oppleves som stressende? Denne modulen gir deg all den kunnskapen du trenger for å lære hunden å akseptere, og til og med glede seg over, håndteringssituasjoner som:
Du vil lære prinsippene bak Fear Free-håndtering, en metode basert på moderne atferdsvitenskap som fokuserer på å redusere frykt, angst og stress hos dyr.
Målet er å gjøre håndtering like morsomt og engasjerende som en treningsøkt med sirkustriks – og samtidig sikre at hunden føler seg trygg, sett og forstått i situasjoner som ellers kan oppleves som ubehagelige.
I denne delen av kurset lærer du:
Praktisk del: Øvelser i Fear Free-håndtering
I den praktiske delen vil du få muligheten til å trene på teknikker som kan brukes både hjemme og hos veterinæren. Gjennom veiledet trening lærer du å:
Du vil også få prøve ut øvelser i realistiske situasjoner, slik at både du og hunden blir trygge på å håndtere utfordrende situasjoner i hverdagen.
Mål for modulen:
Du skal lære hvordan du kan bruke Fear Free-prinsippene til å hjelpe hunden med å delta frivillig i håndteringssituasjoner. Målet er å gi deg verktøyene for å:
Oppmøte online: lørdag-søndag kl.10-17
Forelesere: Tess Erngren & Elisabeth Blom
Teoretisk del: Forebyggende helse og førstehjelp
Det finnes mange måter å styrke hundens helse på og forebygge sykdom. Riktig ernæring, tilpasset mosjon og bruk av egnet utstyr er grunnleggende faktorer for å holde hunden sunn og sterk. Men hva trenger hunden i ulike livsfaser? Og har alle hunder de samme behovene?
I denne delen av kurset lærer du:
Førstehjelp for hund
Hva gjør du hvis noe går galt?
Du lærer hvordan du håndterer akutte situasjoner effektivt – fra å bygge opp et førstehjelpsskrin til å utføre nødvendige tiltak i en nødssituasjon.
I denne delen lærer du:
Sykdomsforståelse og stress hos hunder
Dyrlege Blom gir deg innsikt i hundens vanligste sykdommer og helsemessige utfordringer. Du lærer å identifisere tidlige symptomer, hvilke tiltak du kan gjøre hjemme, og når det er nødvendig å oppsøke veterinær.
Du får også en grundig innføring i:
Praktisk trening: Helsesjekk av din egen hund
I denne delen får du øve på å gjennomføre en grunnleggende helsesjekk av hunden din. Du vil lære å:
Mål for modulen:
Etter fullført kurs skal du:
Oppmøte: Lørdag-søndag kl.10-17 Oslo eller Besseggen.
Forelesere: Ida Østgård eller Tess Erngren
Denne modulen gir deg muligheten til å finjustere både teori og praktiske ferdigheter før eksamen. Her får du individuell oppfølging for å sikre at alle de siste brikkene faller på plass – fra detaljer i læringsteori til presisjon i praktiske øvelser.
I løpet av dagen vil du:
Målet er å forberede deg optimalt til eksamen, slik at du føler deg trygg og godt forberedt – både teoretisk og praktisk. Du skal kunne:
Nå har vi tilbrakt et helt år sammen, og du har tilegnet deg en solid mengde ny kunnskap – nå er det tid for å sette ferdighetene på prøve!
Eksamen består av to deler:
Etter eksamen får du en unik mulighet til å utfordre deg selv som trener ved å jobbe med andre dyrearter. Å trene forskjellige arter utvider perspektivet ditt, utfordrer deg til å tenke utenfor boksen og gir en dypere forståelse av atferd og læringsprinsipper. Det vil også gi deg verdifull innsikt i dine egne styrker og utviklingsområder som trener.
I tillegg til trening blir det tid til å nyte atmosfæren på den vakre gården. Vi tar oss tid til å:
Dette blir en helg fylt med læring, refleksjon, fellesskap – og selvfølgelig, en feiring av alt du har oppnådd!