Hundeinstruktør 12 helger

Drømmer du om å bli skikkelig god på å forstå hunders atferd, hva de trenger og hva de kommuniserer? Ønsker du kanskje også lære denne kunnskap videre, og gi andre mennesker de verktøy de trenger for å være sin hunds beste venn? Da er dette utdannelsen for deg! 
I januar 2023 starter vår utdannelse for 11e året, sikre deg en plass, de blir ofte booket tidlig. Du velger selv om du ønsker eksaminere som hundeinstruktør (instruere andre i å trene hund) eller hundetrener (trene hund selv).
Kurset holdes én helg i måneden over et år, 6 helger online og 6 helger på GoodDog i Bygdøy Allé, Oslo.

Målet med utdannelsen
Vi ønsker å gi våre deltakere oppdatert og nyttig kunnskap som gjør at du føler deg klar til å starte eget foretak i hundebransjen når utdannelsen er ferdig. Etter fullført kurs har du maksimalt oppdatert kunnskap og forståelse både for hvordan du på best måte trener hund, men også hvordan du på aller best måte instruerer dine kunder. Du kan umiddelbart komme i gang med et bredt kurstilbud, noe som igjen øker sjansen for å lykkes med foretaket ditt. Utdanningen er også et utmerket grunnlag for deg som ønsker å bli en optimal hundetrener, kanskje for å konkurrere med hunden din, eller for å trene sammen på høyt nivå.

Filosofi og metoder
Vi baserer vår trening på positiv forsterkning, og mener at bruk av korrigering ikke er nødvendig. Vi verdsetter gode relasjoner, at hunden skal lære seg at den har et valg – og ta gode valg for situasjonen. Denne filosofien bruker vi ikke bare når det kommer til å motivere hunder, men også for å motivere mennesker – og deg selv. Vi har valgt små grupper, fordi vi ønsker å bevare kvaliteten; maks 12 elever. Dette for å garantere individuell oppfølging og plass for spørsmål og diskusjoner. Denne gruppen er ditt første nettverk av kollegaer som du har støtte fra resten av din reise videre i en spennende hundeverden. Det er stort fokus på at du skal bli trygg og tydelig som instruktør, både teoretisk og praktisk. Vi bruker personlig coaching, TAGteach og “real life” workshops for å, så godt som mulig, forberede deg på livet som instruktør. Foreleserne er alle sertifiserte spesialister på sitt område, alt for at du skal få den garantert mest oppdaterte utdannelsen tilgjengelig på markedet.  

Utdannelsens omfang
Utdanningen går over 12 helger, fredag kl.15 – 21, lørdag og søndag kl.10-17. Fullført instruktørsutdannelse gir deg muligheten til å holde valpekurs, alle slags kurs i hverdagssamarbeid og aktiviseringskurs.

Hjemmearbeid
I tillegg til arbeid på skolen er det også lekser som skal gjøres og leveres inn. Bøker blir lest som et supplement til det vi går gjennom i undervisningen og praksis blir gjort med såkalte prosjekthunder, både alene med hunden, hunden og dens eier, og i form av kurs (siste del kun for instruktører). Dere får pensumliste med obligatoriske og anbefalte bøker, samt anbefalt fremdriftsplan.

Praksistimer
For at du skal bli trygg på din rolle som instruktør går du minimum 10 timer som assisterende instruktør hos en av våre eksisterende avdelinger på GoodDog (kun for instruktører).

Eksamen og diplomering
Den siste helgen avsluttes utdannelsen med både praktisk og teoretisk prøve. I tillegg innleveres og presenteres en eksamensoppgave. 
Etter avsluttet og godkjent utdannelse vil du motta diplom som GoodDog Academy Hundeinstruktør eller GoodDog Academy Hundetrener (praktisk eksamen kun for instruktører).

Pris:
Kostnaden for utdannelsen betales fortløpende for hver helg, for å gjøre det enklere for deg. 
35 000 kr

Betaling:
5000 kr påmeldingsavgift, resterende betaling per modul – 12 x 2500 kr.
Melder du deg på til Hundeinstruktør og Atferdsspesialist samtidig eller fortløpende betaler du kun 1 x påmeldingsavgift (du sparer 5000 kr).

Dato 2023:
27-29 januar (online)
24-26 februar (online)
24-26 mars (online)
28-30 april (Oslo, med hund)
26-28 mai (Oslo, med hund)
23-25 juni (Oslo, med hund)
28-30 juli (Oslo)
25-27 august (Oslo)
22-24 september (Oslo, med hund)
27-29 oktober (online)
24-26 november (online)
15-17 desember (online)

Oppmøte Oslo:
GoodDog: Bygdøy Allé 8b, Oslo.

Forkunnskaper:
Søkere må være 18 år eller eldre og ha god erfaring med hunder, men fremfor alt en meget stor interesse for hunder, og et ønske om å hjelpe både hunder mennesker til et bedre liv sammen.

FORELESERE
Tess Erngren:
Master i Environmental Psychology (ongoing)
Bachelor i Anvendt Psykologi
TAGteacher
Fear Free-sertifisert
Hundefilosof
Hundeterapeut 
Klikkertrener
Hundeinstruktør
Psykoterapihundfører
Forfatter: “GoodDog Puppy Diary”

Ida Østgård
Jurist
Atferdsspesialist
Hundeinstruktør
Fear Free-sertifisert

Karolina Westlund
PhD Etologi
Atferdsspesialist
Publikasjoner

Renate Nydal
Veterinær
IVCA og IAVC sertifisert i veterinær kiropraktikk
NMBU sertifisert terapeut i fysioterapi og rehabilitering av smådyr.
Fear Free-sertifisert
Hundeinstruktør

Anna Bjurgård Compton:
Master i Etologi
Pedagog og Lektor
Atferdskonsulent
Dyreassistert terapeut
Klikkertrener
Hundeinstruktør

Anne Marit Stakkestad
Atferdskonsulent, KPA CTP, CCFT, FFCP
Hundemassør
Rehabiliteringsterapeut
Terapihundfører
Fear Free Speaker

Modul 1 – INTRODUKSJON & FILOSOFI
Fredag-Søndag: Tess Erngren
Første helg går vi gjennom smakebiter av alt vi i løpet av året kommer å fordype oss i. Moderne vs. tradisjonell hundetrening, klikker- vs markør-trening, hva er Choice & Control og Fear Free Training, hvordan fungerer læring for både hund og mennesker, etologi, TAGteach og hvordan kommuniserer vi på en god måte. Dette blir ditt grunnlag for å starte din reise til å lære deg alt om moderne forståelse av hunder og deres behov.

Modul 2 – LÆRINGSTEORI
Fredag: Tess Erngren 
“Du er Sjefen – Fakta eller Fiksjon?”
Dette foredraget handler om lederskap, samarbeid, forholdet mellom individer og hva som driver dem. Vi oppklarer misforståtte begrep som dominans og hierarki, vi slår hull på myter som “du er sjefen”, “ta hunden ordentlig”, og vi snakker om hvordan du på en positiv måte skaper et godt samarbeid og relasjon til din hund. 
Lørdag-Søndag: Tess Erngren 
Læringsteori: Individets genetikk, læring og miljø påvirker atferd, og konsekvenser driver den. Kunnskap om hvordan atferd formes i interaksjon med omverdenen er avgjørende for at vi med fremgang skal kunne forstå, forutse og forandre atferd. Vi går gjennom grunnleggende termer som ABC, klassisk og operant betinging, definisjon av forsterkning og straff, Choice & Control, Fear Free Training og alt du trenger å vite for å forstå vitenskapen bak modifisering av atferd.

Modul 3 – ETOLOGI 
Fredag: Tess Erngren
“Ulvens Språk – Hundens Dialekter.”
For å forstå hunden din ordentlig, må du lære om ulven. Ulven er hundens forgjenger, og våre hunder i dag har beholdt visse av instinktene, behovene og språket fra ulvetiden. Ved hjelp av bilder fra ulvene som Tess Erngren selv har studert, viser hun hva de ulike uttrykkene hos dagens hunder betyr, og hvordan du skal tolke dem. 
Lørdag: Tess Erngren
“Hunden Snakker – Jeg hører”.
Vi fordyper oss videre inn i hundens komplekse og fascinerende kommunikasjonsevner. Vi går i detalj inn i forskning på hundens kommunikasjon og hvordan du bedre kan høre hva hunden din snakker om, til deg og til andre hunder. Du lærer hvordan du kan støtte hunden din i usikre situasjoner, samt forutse at uønsket atferd bryter ut.
Søndag: Anna Bjurgård Compton 
Etologi: Også kjent som atferds-biologien, er studiet og læren om dyrs atferd i sitt naturlige miljø. Etologer er opptatt av hvordan nervesystemet og hormonene påvirker atferden. Hvordan atferd utvikles gjennom medfødte instinkter og læring. Samt hvordan økologiske og sosiale faktorer påvirker atferden, og hvordan den varierer fra art til art. Det fine med etologien er at den er ganske universell for alle dyr (inkludert mennesker). I løpet av denne dagen går vi gjennom det grunnleggende innenfor etologien og dens utvikling. For å faktisk trene hunden og få hundeeiere til å forstå sine hunder, må vi forstå hvorfor hunden gjør det den gjør. 

Modul 4 – BELØNNINGSBASERT SAMARBEID
Fredag: Tess Erngren 
Rules for Tools: For å legge opp til effektiv trening trenger du å være god på å bruke dine hjelpemiddel så effektivt som mulig. Vi snakker om hva som er best utstyr, hvordan bruke det mest effektivt, hva som er forskjellige forsterkere og hvordan bruke de mest effektivt. All grunnleggende kunnskap du trenger for å komme effektivt i gang med treningen!
Lørdag-Søndag: Ida Østgård
Praktisk trening av øvelser i hverdags-samarbeid.

Modul 5 – BELØNNINGSBASERT SAMARBEID
Fredag: Tess Erngren 
Instruktørens arbeid: Hvordan blir du en god instruktør? Hva er viktig å tenke på, hvordan fungerer gruppedynamikk, hva slags informasjon når frem til deltakerne og hvordan? Hvordan planlegger du kurs, hva skal være med, og hvordan evaluerer du ditt arbeid for å utvikles videre? Alt dette blir du trygg på denne helgen!
Lørdag-Søndag: Ida Østgård
Praktisk trening av øvelser i hverdags-samarbeid.

Modul 6 – DEN AKTIVE, LYKKELIGE HUNDEN
Fredag – Søndag: Tess Erngren
“Hundens Behov” og “Hundens Lek“.
For å ha det bra må hundens alle individuelle behov tilgodeses. Fysisk stimulans, mental stimulans, sosial stimulans, trygghet og god helse. Hva trenger hunden for å ha det bra?
Praktisk trening i spor, søk, natur-agility og trygg lek med andre hunder. Alt du trenger av praktisk kunnskap for å holde kurs som tilgodeser hunders alle behov.

Modul 7 – HELSE OG HÅNDTERING
Fredag: Tess Erngren
Førstehjelp for hund: hva trenger du å vite, og hva trenger du å ha med? Kanskje det mest livsviktige du kan lære!
Lørdag: Anne Marit Stakkestad
Fear Free håndterings-trening: Hvordan trener du hunden din å frivillig, og uten frykt, klippe klør, børste pels og ta vaksine hos veterinæren? Det lærer du idag!
Søndag: Renate Nydal
Hundens Helse: Her lærer du fra veterinær om hundens vanligste sykdommer, hva du kan gjøre selv, og når det er viktig å gå til dyrlegen. Hvordan stress fungerer og hvordan du kan se på hunden om den er stresset eller syk.

Modul 8 – CHOICE & CONTROL
Fredag: Tess Erngren
Kommunisere & Instruere: Å holde seg saklig og relevant i formidling av kunnskap, og i diskusjon med andre, som kanskje ikke syns det samme som du – det er en kunst og trenger trenes på! Det, og konstruktiv kommunikasjon på sosiale medier, det trener vi på denne dagen! Vi trener på pusteteknikker, taleteknikker, kroppsholdning og hvordan instruere og holde foredrag på en måte som gjør deg troverdig, og samtidig tar vare på helsen din.
Lørdag- Søndag: Tess Erngren
Choice & Control: En hund som har kontroll over sitt liv har et bedre liv! Det å selv få lov å velge mellom situasjoner, og styre sine egne konsekvenser, det senker bevist stress og øker livskvalitet. Denne helg lærer vi om hvordan du enkelt kan implementere “Choice & Control” for hunden din i hverdagen, hvordan lære hen svare “Ja” eller Nei” på spørsmål, og hvordan vise deg hva hen ønsker og trenger. Bevise at du er din hunds beste venn, og gi hen en stemme!

Modul 9 – ALT OM VALP
Fredag-Søndag: Tess Erngren 
Valpekurs teori: Dette kurs er er det viktigste kurset du holder, da du her har sjansen å legge grunnen for en belønningsbasert relasjon mellom valpen og dens menneske. Vi snakker om valpens utvikling, hva som er viktig å tenke på i de ulike stadiene og hvordan du sosialiserer og miljø-trener trygt.
Valpekurs praksis: Sammen så planlegger vi alt et valpekurs skal inneholde, og dere trener på å være instruktører for hverandre. En trygg måte å trene på instruktørsrollen!

Modul 10 – RASER OG EGENSKAPER
Fredag: Tess Erngren
Self care: Å ta være på seg selv, er av ytterste vekt for å stå sterk i et arbeid som baserer seg på å hjelpe andre. Du trenger vite hva, og hvordan du lader opp dine egne batterier, og hvordan du beskytter deg fra energi-tyver. Jo bedre du tar være på deg selv, desto bedre klarer du å ta være på andre som trenger deg!
Lørdag-Søndag: Tess Erngren 
Rasekunnskap: Videre denne helgen får dere en bred kunnskap om hvordan forskjellige rasegrupper skiller seg fra hverandre, hvilke egenskaper som er arvelige avhengig av deres arbeidsbakgrunn og hvordan dette påvirker hundens behov og atferd. Praktiske tips og råd om hva du skal tenke på ved kontakt og trening av ulike hundetyper.

Modul 11 – REPETISJON OG DISKUSJON
Fredag-Søndag: Tess Erngren
Hvordan drive egen bedrift: Skjema, rutiner, fakturering, betale skatt, markedsføring – det er mye å tenke på! Her får du alle tips og råd du trenger for å gjøre det så enkelt og trygt som mulig. 

Alle som kan sin læringsteori, vet at det er gjenhenting av kunnskap og repetisjon som gjør at virkelig får kjennskap til faget og blir god på det du lært. Så denne helgen repeterer vi årets moduler, diskuterer eventuelle spørsmål, og ser til at du blir trygg på all teoretisk og praktisk trening. Etter denne helgen er du godt forberedt til neste helgs eksamen!

Modul 12 – EKSAMEN
Nå har vi har tilbragt et helt år sammen, du har massevis av ny kunnskap – og det er tid for eksamen! Den består av teoretisk og praktisk prøve samt fremføring av eksamensarbeid – pluss feiring av at du nå er klar som en av markedets mest moderne hundetrenere eller hundeinstruktør.
GRATULERER!