Utdanning av terapihund, skolehund og besøkshund

Dyreassisterte Tjenester har tatt en nøye vurdering av de utdanninger som finnes i Norge og ønsker å henvise til den beste. Norske Terapihundskole sin utdanning for besøkshunder, terapihunder og skolehunder er en av få aktører som følger de internasjonale retningslinjer for utdanning satt av IAHAIO (les mer her) samt utføres egnethetsvurdering av en etolog som det nå settes krav om i flere kommuner. Du kan forvente et høyt faglig kurs, masse praktisk trening og tett oppfølging i etterkant med mulighet for jobboppdrag.

Alle kurspakker inkluderer teorikurs, praktisk ferdighetstrening, veiledning, eksamen og diplom. 

Første faktura er på kr 2.500,- for godkjenningstest/egnethetsvurderingen som utføres av en fagperson og etolog. Består hunden denne er dere sikret plass på kurset og får resterende kursavgift på faktura. 

*Du kan dele opp fakturaen i delbetaling ved behov

- ALLE HUNDER MÅ VÆRE FYLT 18 MND FØR EGNETHETSTEST -

HØST 2024

Besøkshundutdanning

20. september - Egnethetsvurdering med etolog

Oppstart 21-22. september - Praktisk ferdighetstrening 1. i Oslo

19-20. september - Praktisk ferdighetstrening 2. i Oslo

15. november - Veiledet besøk 

16-17.november - Praktisk ferdighetstrening 3. i Oslo

Praksis i desember, januar & februar

(21) 22-23. mars - Eksamen i Oslo

Videreutdanning Terapi-/Skolehund 

Oppstart 20. september - Godkjenningstest Besøkshund (hvis du har besøkshundutdanning fra annen aktør)

Oppstart 21-22. september - Praktisk ferdighetstrening 1. i Oslo

19-20. september - Praktisk ferdighetstrening 2. i Oslo

15. november - Veiledet besøk 

16-17.november - Praktisk ferdighetstrening 3. i Oslo

Praksis i desember, januar & februar

(21) 22-23. mars - Eksamen i Oslo

VÅR 2025

Oppstart av videreutdanning for terapi- og skolehund for de som har fullført besøkshundutdanningen, samt nytt besøkshundkurs begynner i april/mai 2025. 


Kursene dekker en bred læreplan som er knyttet til dyreassisterte tiltak. Dette inkluderer emner som hundens rolle, dyreatferd, menneske-dyr-forhold, etiske retningslinjer, praktiske teknikker og mye mer! Ved å ta disse kursene vil du få en grundig forståelse av de ulike aspektene ved arbeidet med hunder i ulike helsefremmende tiltak.

Priser

Besøkshundsutdanning  
(Kurset er på 155 timer)
kr. 7.500,-

Terapihundsutdanning 
(Kurset er på 706 timer)
kr. 17.500,-

Skolehundsutdanning
(Kurset er på 706 timer)
kr. 17.500,-  

Egnethetstest - 2500 kr (obligatorisk for å begynne besøkshundsutdannelse)

Godkjenningstest - 2500 kr (for besøkshunder utdannet andre steder som ønsker videreutdannelse ved NTHS)

Barnetest - 2000 kr (obligatorisk for alle som ønsker jobbe med barn under 13 år)

Ekstra veiledet besøk - 1500 kr (for de som går glipp av dette under praktisk samling eller ønsker flere)

Re-godkjenningstest hvert 2. år: 1500 kr (obligatorisk for å beholde NTHS-sertifisering)

Hvorfor velge NTHS

Norske Terapihundskole (NTHS) tilbyr kursene til Nordic Schools of therapydogs.

Her er noen av fordelene med kursene deres:
1

Ekspertise

Norske Terapihundeskole har spesialisert seg på dyreassisterte intervensjoner og har omfattende kunnskap og erfaring på området. Kursene deres er utviklet av fagpersoner med ekspertise innen terapihundarbeid og er nøye utformet for å gi deltakerne en solid forståelse av teori og praksis. Alle deres kurs blir oppdatert 2 ganger i året.
2

Omfattende læreplan

Kursene dekker en bred læreplan som er knyttet til dyreassisterte intervensjoner. Dette inkluderer emner som terapihundens rolle, dyreadferd, menneske-dyr-forhold, etiske retningslinjer, terapeutiske teknikker og praksis, med mer. Ved å ta disse kursene vil du få en grundig forståelse av de ulike aspektene ved arbeidet med terapihunder.
3

Praktisk opplæring

Kursene inneholder praktiske øvelser og treningssesjoner. Dette gir deltakerne muligheten til å jobbe direkte med terapihunder og få praktisk erfaring med å utføre terapeutiske aktiviteter og intervensjoner. Denne praktiske opplæringen er viktig for å utvikle ferdigheter og trygghet i arbeidet med terapihunder.
4

Kvalitetssikring

Norske Terapihundeskole er anerkjente aktører innen terapihundfeltet, og kursene deres er utformet for å oppfylle IAHAIO sine internasjonale retningslinjer for utdanning og sertifisering. Ved å ta disse kursene kan du være trygg på at opplæringen din er av høy kvalitet og følger beste praksis i bransjen.
5

Karriere-muligheter

Å ha en sertifisering eller kursbevis fra Norske Terapihundeskole kan åpne dører for karrieremuligheter innen dyreassisterte intervensjoner. Mange helseinstitusjoner, skoler, barnehager og omsorgsfasiliteter ser etter kvalifiserte fagpersoner med kompetanse innen terapihundarbeid. Ved å fullføre kursene kan du styrke din kompetanseprofil og øke dine sjanser for å arbeide profesjonelt med hund som kollega.

Sikre deg plass i dag

Vi har begrenset med plass på kursene våres.

Alle begynner med å ta besøkshundkurset for å så velge å etterutdanne seg innen terapihund eller skolehund.

Har du besøkshundutdanning fra en annen aktør kan du ta videreutdanning etter en godkjenningstest.

Har du spørsmål?

E-post: kathrine@dyreassistertetjenester.no

Tlf: 98685876

Egnethetsvurdering

 
 
 
Vi svarer på ofte stilte spørsmål som:
  • Hvordan kan man forberede hunden til testen? - Hva må hunden kunne for å ta testen? 
  • Hvordan analyseres testen? 
  • Hvor ung kan hunden være, og vil den ikke forandre seg som hen modner?
  • Kan testen bli stressende for hunden?
  • Hvorfor koster testen så mye?
  • Hva skjer under testen? 
  • Hvem er tilstedet? 
  • Hvordan kan vi evaluere hundens egenskaper på bare 30 minutter?
  • Hva slags lokaler blir testen gjennomført i? 
 

Sara Kalberg

Instruktør og grunnlegger av NTHS og Nordic schools for therapydogs

Sara Kalberg er grunnleggeren av Nordic schools for Therapy dogs og Norske Terapihundskole. Hun har lang og bred erfaring som praktiserende og som instruktør for utdanning av sosiale tjenestehunder (besøkshund, terapihund og skolehund). 

Sammen med Helena Eriksson har hun også en podcast og skrevet boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord. 

Sara Kalberg begynte med dyreassisterte intervensjoner i 2008 da hun utdannet seg selv og pinscheren Alfonz som et terapihundteam. Som team begynte de å jobbe i mange barnehager, hovedsakelig i Huddinge (Stockholm). 

Med start som barneomsorgsarbeider har interessen for arbeid med barn bare økt. Sara tok en liten avstikker som resulterte i en bachelorgrad i medie- og kommunikasjonsvitenskap, samt opplæring som TV-produsent og TV-fotograf. Etter fire år i TV-bransjen ble hun trukket tilbake til helse, skole og omsorg, noe som blant annet førte til opprettelsen av Svenska Terapihundskolan.

Siden utdanning er Saras lidenskap, finner hun stadig nye emner å studere. I jakten på videreutdanning innen dyreassisterte intervensjoner fant hun Harcum College og deres kurs i Animal Assisted Therapy, som hun tok. Hun har også fullført kurs innen nevropsykiatriske funksjonshemminger, antrozoologi, folkehelsevitenskap, rehabiliteringsvitenskap, hundens atferdsbiologi, samt voksenopplæring og undervisning. Sara har også en utdanning innen helseøkonomi og validering av kunnskap, og er straks ferdig med hennes master i miljøpsykologi med tema antrozoologi- human animal bond. 

Sara streber etter å holde seg oppdatert og være i forkant når det gjelder forholdet mellom menneske og hund, det som kalles "human-animal bond".

I tillegg er hun hundetrener, har fått opplæring i avansert dyretrening, "chickencamp" (klikkertrening) og "reading dogs in animal assisted interventions" ved Oakland University.

Sara driver Sociala Tjänstehundar i Sverige AB / Svenska Terapihundskolan på heltid og er ofte synlig i sammenhenger som omhandler sosiale tjenestehunder.

Hun sitter i styret for den internasjonale bransjeorganisasjonen IAHAIO www.iahaio.org, og hjelper ofte SLU med informasjon til forskningsrapporter.

Sara er også en populær foredragsholder når det gjelder hunder i helse, skole og omsorg. Hun ser samarbeid med andre organisasjoner som den eneste veien til et mer enhetlig Sverige når det gjelder å fremme sosiale tjenestehunder i samfunnet og innen helse, skole og omsorg.

NORDIC SCHOOLS FOR THERAPYDOGS

Adresse: Ridhusvägen 6, 734 94 Strömsholm

Tlf: 0046 010-171 99 99

Epost: sofie.johansson@terapihundskolan.se

Hovedinstruktør 

Tess Erngren, Grunnlegger og instruktør i  GoodDog

Vår filosofi er hundetrening basert på etologisk riktige metoder, samtidig som hundeføreren får kunnskap som gir et godt forhold og en velfungerende hverdag. 
Vi legger stor vekt på å tillgodese hundens behov, raseegenskaper og læringspsykologi, uten å gjøre det vanskelig for hundføreren. Det skal være moro å ha hund!Alle som arbeider for GoodDog er sertifiserte instruktører og hundepsykologer med markedets garantert mest oppdaterte kunnskap og metoder. Hos oss er både du og din hund i trygge og positive hender.

Bli med i DAI-Klubben

En sosial klubb for de som er under utdanning og ferdig utdannet.
GoodDog Contact
©2024 Gooddog.no - All rights reserved