GoodDog — Be your dog's best friend

Hundeinstruktør

Drømmer du om å jobbe med hund? Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virklighet!
I januar 2019 starter vår hundeinstruktørsutdannelse for syvende året, garantér deg en plass, plassene blir ofte booket tidlig.
LEDIGE PLASSER 2019: Fullt! Dato for 2020 er på vei (siste helgen i hver måned)

 

Målet med utdannelsen
Vi ønsker å gi våre deltakere oppdatert og nyttig kunnskap som gjør at du føler deg klar til å starte eget foretak i hundebransjen når utdannelsen er ferdig. Etter fullført kurs har du maksimalt oppdatert kunnskap og forståelse både for hvordan du på best måte trener hund, men også hvordan du på aller best måte instruerer dine kunder! Du kan umiddelbart komme i gang med et bredt kurstilbud, noe som igjen øker sjansen for å lykkes med foretaket ditt. Utdanningen er også et utmerket grunnlag for deg som ønsker å bli en optimal hundetrener, kanskje for å konkurrere med hunden din, eller for å trene sammen på høyt nivå.

Filosofi og metoder
Vi baserer vår trening på positiv forsterkning, og mener at straff ikke er nødvendig. Vi verdsetter gode relasjoner, og at hunden skal lære seg at den har et valg – og velge å gjøre det som er riktig. Denne filosofien bruker vi ikke bare når det kommer til å motivere hunder, men også for å motivere mennesker – og deg selv.Vi har valgt å ha små grupper fordi vi ønsker å bevare kvaliteten; maks 10 elever. Dette for å garantere individuell oppfølging, og plass for spørsmål og diskusjoner. Denne gruppen er ditt første nettverk av kollegaer, som du har støtte fra resten av din reise videre i en spennende hundeverden.Det er stort fokus på at du skal bli trygg og tydelig som instruktør, både teoretisk og praktisk. Vi bruker personlig coaching, TAGteach og “real life” workshops for å, så godt som mulig, forberede deg på livet som instruktør.Foreleserne er alle diplomerte spesialister på sitt område, alt for at du skal få den garantert mest oppdaterte instruktørsutdannelsen tilgjenglig på markedet.  

Utdannelsens omfang
Utdanningen går over 10 helger, fredag kl.15 – 21, lørdag og søndag kl.10-17. Fullført utdannelse gir deg muligheten til å holde valpekurs, kurs i hverdagslydighet og kurs med klikker.

Hjemmearbeid
I tillegg til arbeid på skolen er det også lekser som skal gjøres og leveres inn. Bøker blir lest som et supplement til det vi går gjennom i undervisningen og praksis blir gjort med såkalte prosjekthunder, både alene med hunden, hunden og dens eier, og i form av kurs. Dere får litteraturliste med obligatoriske og anbefalte bøker, samt anbefalt fremdriftsplan.

Praksistimer
For at du skal bli trygg på din rolle som instruktør går du minimum 10 timer som assisterende instruktør hos en av våre eksisterende avdelinger på GoodDog.

Eksamen og diplomering
Under den siste helgen avsluttes utdannelsen med både praktisk og teoretisk prøve. I tillegg innleveres og presenteres en eksamensoppgave. 
Etter avsluttet og godkjent utdannelse vil du motta diplom som GoodDog Academy Hundeinstruktør og som TAgteacher Primary Level.

Pris:
Kostnaden for utdannelsen betales fortløpende for hvert kurs, for å gjøre det enklere for deg. 
30 000 kr

Betaling:
5000 kr påmeldingsavgift, resterende betaling per modul – 10 x 2500 kr.

Dato 2017:
27-29 Januar
24-26 Februar
24-26 Mars
28-30 April
26-28 Mai
30 Juni -2 Juli
25-27 August
29 September – 1 Oktober
27-29 Oktober
24-26 November

Overnatting
GoodDog Center kan tilby enkel, gratis overnatting i kurslokalene i Bygdøy Allé 8, 0262 Oslo.

Forkunnskaper
Søkere må være 18 år eller eldre, og ha god erfaring med hunder, men fremfor alt en meget stor interesse for hunder, og vil hjelpe både hunder mennesker til et bedre liv sammen.

FORELESERE
Tess Erngren
TAGteacher Hundepsykolog
Klikkerinstruktør 
Hundeinstruktør m.m.
Eva Bertilsson
Master i Adferdsanalyse
ClickerExpo Facultymember TAGteacher Hundeinstruktør
Medforfatter: Agility right from start
Renate Nydal
Veterinær
IVCA og IAVC sertifisert i veterinær kiropraktikk, NMBU sertifisert terapeut i fysioterapi og rehabilitering av smådyr.
Hundeinstruktør
Anna Bjurgård Compton:
Etolog – Master i Etologi ved NMBU
Pedagog og Lektor – Bachelor i Pedagogikk UiO Bachelor i Husdyrvitenskap NMBU
Atferdskonsulent ved NMBU/NAS
Dyreassistert terapeut ved NMBU/Antrozoologisenteret
Klikkertrener
Hundeinstruktør
Anneli Isaksson
Oppdretter
Hundeinstruktør
Medforfatter: Hund, fordypet rasekunnskap.
Marte Heilemann
Dyre- ernæring og fysiologi, fôrteknologi, produktkvalitet NMBU NM-EM-VM vinner i hundekjøring

Del 1 – INTRODUKSJON & FILOSOFI
Fredag-Søndag: Tess Erngren
Under utdannelsens første helg går vi gjennom hva hundetrening er, i terori og prakis, hvorfor vi foretrekker moderne metoder framfor tradisjonelle, og hva forskjellen er. Vi snakker også om markør/klikker-trening – hvorfor, hvordan og når det er lempelig å bruke. Dette blir ditt grunnlag for å bli en moderne hundetrener

Del 2 – ETOLOGI
Fredag: Tess Erngren
“Ulvens Språk – Hundens Dialekter.” For å forstå hunden din ordentlig, må du lære om ulven. Ulven er hundens forgjenger, og våre hunder i dag har beholdt visse av instinktene, behovene og språket fra ulvetiden. Ved hjelp av bilder fra ulvene som Tess Erngren selv har studert, viser hun hva de ulike uttrykkene hos dagens hunder betyr, og hvordan du skal tolke dem. 
Lørdag-Søndag: Anna Bjurgård Compton 
Etologien, også kjent som atferdsbiologien, er studiet og læren om dyrs atferd i sitt naturlige miljø. Etologer er opptatt av hvordan nervesystemet og hormonene påvirker atferden. Hvordan atferd utvikles gjennom medfødte instinkter og læring. Samt hvordan økologiske og sosiale faktorer påvirker atferden, og hvordan den varierer fra art til art. Det fine med etologien er at den er ganske universell for alle dyr (inkludert mennesker). I løpet av denne helgen går vi gjennom det grunnleggende innenfor etologien og dens utvikling. For å faktisk trene hunden og få hundeeiere til å forstå sine hunder, må vi forstå hvorfor hunden gjør det den gjør. 

Del 3 – MODERNE HVERDAGSLYDIGHET
Fredag: Tess Erngren 
Instruktørens rolle: Hvordan blir du en flink instruktør? Hva er viktig å tenke på, hvordan fungerer gruppedynamikk, hva slags informasjon når frem til deltakene og hvordan? 
Lørdag-Søndag: Tess Erngren
Praktisk trening av grunnleggende øvelser for å holde kurs i hverdagslydighet.

Del 4 – LÆRINGSPYKOLOGI
Fredag: Tess Erngren 
“Du er Sjefen – Fakta eller Fikjson?” Dette foredraget handler om lederskap, samarbeid, forholdet mellom individer og hva som driver dem. Vi oppklarer misforståtte begrep som dominans og hierarki, vi slår hull på myter som “du er sjefen”, “ta hunden ordentlig”, og vi snakker om hvordan du på en positiv måte skaper et godt samarbeid og forhold til din hund. 
Lørdag-Søndag: Eva Bertilsson 
Individets erfarenheter påvirker alltid atferden. Kunnskap om hvordan atferd formes i interaksjon med omverdenen er avgjørende for at vi med fremgang skal kunne forstå, forutse og forandre atferd. Vi går gjennom grunnleggende termer som ABC, klassisk betinging og operant betinging, fordelene med positiv forsterkning, ulempene med straff, ulike metoder vi kan bruke, og mye, mye mer.

Del 5 – MODERNE HVERDAGSLYDIGHET
Fredag: Tess Erngren 
Holde kurs: hvordan planlegger vi kursene, hvordan legger vi opp kursene, hva skal vi ha med, og hva er viktig å tenke på?
Lørdag-Søndag: Tess Erngren 
Praktisk trening av videregående øvelser for å holde kurs i hverdagslydighet.

Del 6 – TAGteach
Fredag-Søndag: Eva Bertilsson 
For at du skal bli en god instruktør må instruere så mottakeren helt sikker forstår hvordan øvelsen skal utføres. Med TAGteach deler du opp øvelsen i små beståndsdelar, fokuserer på en detalj av gangen, gir klare instrukser på en velstrukturert måte, og gir umiddelbar feedback med tydelig positiv innehold. På kort tid har TAGteach spritts til otallige brukssområden: Skole og barnomsorg, idrett, musikk, arbeidssikkerhet, sykegymnastikk, spesialundervisning, logopedi, akademiske studier og dans er kun noen eksempel. GoodDog Academy er den den eneste skole i Norge som tilbyr TAGteach, og vi garanterer deg enorm nytte av dette, det seneste verktøy innom modiering av adferd, både for din egen innlæring og de du sen skall lære til.

Del 7- VALPEN
Fredag-Søndag: Tess Erngren 
Valpekurs er det viktigeste kurset du holder, da har du her har sjansen til å forme både hund og eier for dess fremtide liv sammen. Vi snakker om valpens utvikling, hva som er viktig å tenke på i de ulike stadiene, hvordan man sosialiserer og miljøtrener riktig, og alt det et valpekurs skal innholde.

Del 8 – HUNDENS HELSE
Fredag: Marte Heilemann
Ernæring: hva er en naturlig diett for hunden? Fôring i forskjellige livsstadier: valper, drektige og lakterende tisper, familiehunder og arbeidshunder. Den beste maten for å garantere din hund et langt og friskt liv.
Lørdag-Søndag: Renate Nydal
Her lærer du om hundens vanligste sykdommer, hva du kan gjøre selv og når det er viktig å gå til dyrlegen. Vi vil også nøye diskutere daglig behov av mosjon og aktivisering, genetikk, arv og avl, anatomi og fysiologi.

Del 9 – RASEKUNNSKAP
Fredag: Tess Erngren
Drive eget foretak. Skjemalegging, rutiner, fakturering, betale skatt, markedsføring – det er mye å tenke på! Her får du alle tips og råd du trenger for å gjøre det så enkelt og trygt som mulig. 
Lørdag-Søndag: Anneli Isakkson
Videre denne helgen får dere en bred kunnskap om hvordan forskjellige rasegrupper skiller seg fra hverandre, hvilke adferder som er arvelige avhengig av deres arbeidsbakgrunn og hvordan dette påvirker hunden. Praktiske tips og råd om hva du skal tenke på ved kontakt og trening av ulike hundetyper

.Del 10 – EKSAMEN
Når vi har tilbragt et år sammen, og du har massevis av kunnskap – er det tid for eksamen! Den består av teoretisk og praktisk prøve samt fremføring av eksamensarbeid – pluss feiring av at du når er klar som en av markedets mest moderne hundeinstruktører!