GoodDog — Be your dog's best friend

GoodDog Academy Hundeinstruktør

Drømmer du om å jobbe som hundeinstruktør? Eller, drømmer du om å bli skikkelig god på å trene din egen hund?
Vi hjelper deg med å gjøre drømmen til virkelighet!
I januar 2021 starter vår hundeutdannelse for niende året, sikre deg en plass, de blir ofte booket tidlig. Du velger selv at eksaminere som hundeinstruktør eller hundetrener.
Kurset holdes én helg i måneden over et år, på GoodDog i Bygdøy Allé, Oslo.

LEDIGE PLASSER 2021: 2 (av 10)

Målet med utdannelsen
Vi ønsker gi våre deltakere oppdatert og nyttig kunnskap som gjør at du føler deg klar til å starte eget foretak i hundebransjen når utdannelsen er ferdig. Etter fullført kurs har du maksimalt oppdatert kunnskap og forståelse både for hvordan du på best måte trener hund, men også hvordan du på aller best måte instruerer dine kunder! Du kan umiddelbart komme i gang med et bredt kurstilbud, noe som igjen øker sjansen for å lykkes med foretaket ditt. Utdanningen er også et utmerket grunnlag for deg som ønsker å bli en optimal hundetrener, kanskje for å konkurrere med hunden din, eller for å trene sammen på høyt nivå.

Filosofi og metoder
Vi baserer vår trening på positiv forsterkning, og mener at bruk av korrigering ikke er nødvendig. Vi verdsetter gode relasjoner, at hunden skal lære seg at den har et valg – og velge å gjøre det som er riktig. Denne filosofien bruker vi ikke bare når det kommer til å motivere hunder, men også for å motivere mennesker – og deg selv. Vi har valgt små grupper, fordi vi ønsker å bevare kvaliteten; maks 10 elever. Dette for å garantere individuell oppfølging, og plass for spørsmål og diskusjoner. Denne gruppen er ditt første nettverk av kollegaer, som du har støtte fra resten av din reise videre i en spennende hundeverden. Det er stort fokus på at du skal bli trygg og tydelig som instruktør, både teoretisk og praktisk. Vi bruker personlig coaching, TAGteach og “real life” workshops for å, så godt som mulig, forberede deg på livet som instruktør. Foreleserne er alle diplomerte spesialister på sitt område, alt for at du skal få den garantert mest oppdaterte utdannelsen tilgjengelig på markedet.  

Utdannelsens omfang
Utdanningen går over 12 helger, fredag kl.15 – 21, lørdag og søndag kl.10-17. Fullført instruktørsutdannelse gir deg muligheten å holde valpekurs, alle slags kurs i hverdagssamarbeid og stimulansekurs i spor og søk.

Hjemmearbeid
I tillegg til arbeid på skolen er det også lekser som skal gjøres og leveres inn. Bøker blir lest som et supplement til det vi går gjennom i undervisningen og praksis blir gjort med såkalte prosjekthunder, både alene med hunden, hunden og dens eier, og i form av kurs (siste del kun for instruktører). Dere får pensumliste med obligatoriske og anbefalte bøker, samt anbefalt fremdriftsplan.

Praksistimer
For at du skal bli trygg på din rolle som instruktør går du minimum 10 timer som assisterende instruktør hos en av våre eksisterende avdelinger på GoodDog (kun for instruktører).

Eksamen og diplomering
Under den siste helgen avsluttes utdannelsen med både praktisk og teoretisk prøve. I tillegg innleveres og presenteres en eksamensoppgave. 
Etter avsluttet og godkjent utdannelse vil du motta diplom som GoodDog Academy Hundeinstruktør eller GoodDog Academy Hundetrener (praktisk eksamen kun for instruktører).

Pris:
Kostnaden for utdannelsen betales fortløpende for hver helg, for å gjøre det enklere for deg. 
35 000 kr

Betaling:
5000 kr påmeldingsavgift, resterende betaling per modul – 12 x 2500 kr.

Dato 2021:
29-31 Januar
26-28 February
26-28 Mars
23-25 April
28-30 Mai
18-20 Juni
23-25 Juli
27-29 August
24-26 September
29-31 Oktober
26-28 November
17-19 Desember

Oppmøte:
GoodDog Academy, Bygdøy Allé 8b, 0262 Oslo.

Forkunnskaper:
Søkere må være 18 år eller eldre, og ha god erfaring med hunder, men fremfor alt en meget stor interesse for hunder, og et ønske om å hjelpe både hunder mennesker til et bedre liv sammen.

FORELESERE
Tess Erngren
Bachelor i Anvendt Psykologi
TAGteacher
Fear Free-sertifisert
Hundepsykolog
Klikkerinstruktør 
Hundeinstruktør m.m.
Forfatter: GoodDog Puppy Diary

Eva Bertilsson
Master i Adferdsanalyse
ClickerExpo Facultymember TAGteacher
Fear Free-sertifisert
Hundeinstruktør
Forfatter: Agility right from start

Renate Nydal
Veterinær
IVCA og IAVC sertifisert i veterinær kiropraktikk
NMBU sertifisert terapeut i fysioterapi og rehabilitering av smådyr.
Fear Free-sertifisert
Hundeinstruktør

Anna Bjurgård Compton:
Master i Etologi ved NMBU
Pedagog og Lektor
Bachelor i Pedagogikk UiO Bachelor i Husdyrvitenskap NMBU
Atferdskonsulent ved NMBU/NAS
Dyreassistert terapeut ved NMBU/Antrozoologisenteret
Klikkertrener
Hundeinstruktør

Marte Heilemann
Dyre- ernæring og fysiologi, fôrteknologi, produktkvalitet NMBU
NM-EM-VM vinner i hundekjøring

Del 1 – INTRODUKSJON & FILOSOFI
Fredag-Søndag: Tess Erngren
Under utdannelsens første helg går vi gjennom smakebiter av alt vi under året kommer å fordype oss i. Moderne vs. tradisjonell hundetrening, klikker- vs markørtrening, hva er Choice & Control og Fear Free Training, hvordan fungerer læring for både hund og mennesker, TAGteach og hvordan kommuniserer vi på en god måte. Dette blir ditt grunnlag for å starte din reise til å bli en moderne hundetrener.

Del 2 – LÆRINGSTEORI
Fredag: Tess Erngren 
“Du er Sjefen – Fakta eller Fikjson?” Dette foredraget handler om lederskap, samarbeid, forholdet mellom individer og hva som driver dem. Vi oppklarer misforståtte begrep som dominans og hierarki, vi slår hull på myter som “du er sjefen”, “ta hunden ordentlig”, og vi snakker om hvordan du på en positiv måte skaper et godt samarbeid og forhold til din hund. 
Lørdag-Søndag: Tess Erngren 
Individets erfarenheter og miljø påvirker atferd og konsekvenser driver den. Kunnskap om hvordan atferd formes i interaksjon med omverdenen er avgjørende for at vi med fremgang skal kunne forstå, forutse og forandre atferd. Vi går gjennom grunnleggende termer som ABC, klassisk og operant betinging, fordelene med positiv forsterkning, ulempene med straff, Choice & Control, Fear Free Training og alt du trenger å vite for å forstå vitenskapen bak modifisering av atferd.

Del 3 – MODERNE HVERDAGSSAMARBEID
Fredag: Tess Erngren 
Instruktørens rolle: Hvordan blir du en flink instruktør? Hva er viktig å tenke på, hvordan fungerer gruppedynamikk, hva slags informasjon når frem til deltakene og hvordan? 
Lørdag-Søndag: Tess Erngren
Praktisk trening av grunnleggende øvelser for å holde kurs i hverdagssamarbeid.

Del 4 – MODERNE HVERDAGSSAMARBEID
Fredag: Tess Erngren 
Instruktørens arbeid: hvordan planlegger vi kursene, hvordan legger vi opp kursene, hva skal vi ha med, og hva er viktig å tenke på?
Lørdag-Søndag: Tess Erngren 
Praktisk trening av videregående øvelser for å holde kurs i hverdagssamarbeid.

Del 5 – ALT OM VALP
Fredag-Søndag: Tess Erngren 
Valpekurs er det viktigeste kurset du holder, da har du her har sjansen til å forme både hund og eier for dess fremtide liv sammen. Vi snakker om valpens utvikling, hva som er viktig å tenke på i de ulike stadiene, hvordan man sosialiserer og miljøtrener riktig, og alt det et valpekurs skal innholde. Praktisk trening i å planere og holde valpekurs.

Del 6 – DEN AKTIVE, LYKKELIGE HUNDEN
Fredag – Tess Erngren
For å må bra må hundens alle, individuelle, behov tilgodeses. Fysisk stimulans, mental stimulans, sosial stimulans, trygghet og god helse. Hva trenger hunden for å må bra?
Lørdag-Søndag
Praktisk trening i spor, søk, naturagility og trygg lek med andre hunder. Alt du trenger av praktisk kunnskap for å holde kurs som tilgodeser alle hunders alle behov.

Del 7 – HELSE OG BEHOV
Fredag: Marte Heilemann
Ernæring: hva er en naturlig diett for hunden? Fôring i forskjellige livsstadier: valper, drektige og lakterende tisper, familiehunder og arbeidshunder. Den beste maten for å garantere din hund et langt og friskt liv.
Lørdag: Renate Nydal
Her lærer du om hundens vanligste sykdommer, hva du kan gjøre selv, og når det er viktig å gå til dyrlegen. Hvordan stress fungerer og hvordan du kan se på hunden om den er stresset eller syk.
Søndag: Tess Erngren
Førstehjelp for hund: hva trenger du å vite, og hva trenger du å ha med? Kanskje det viktigste en hundeinstruktør skal lære.
Du får også en enkel innføring i hundemassasje, så du lærer å forebygge stress og belastningsskader.
Fear-free håndteringstrening: Hvordan trener du hunden din å frivillig, og uten frykt, klippe klør, borste pels, ta vaksine hos veterinæren? Det lærer du idag!

Del 8 – ETOLOGI
Fredag: Tess Erngren
“Ulvens Språk – Hundens Dialekter.” For å forstå hunden din ordentlig, må du lære om ulven. Ulven er hundens forgjenger, og våre hunder i dag har beholdt visse av instinktene, behovene og språket fra ulvetiden. Ved hjelp av bilder fra ulvene som Tess Erngren selv har studert, viser hun hva de ulike uttrykkene hos dagens hunder betyr, og hvordan du skal tolke dem. 
Lørdag-Søndag: Anna Bjurgård Compton 
Etologien, også kjent som atferdsbiologien, er studiet og læren om dyrs atferd i sitt naturlige miljø. Etologer er opptatt av hvordan nervesystemet og hormonene påvirker atferden. Hvordan atferd utvikles gjennom medfødte instinkter og læring. Samt hvordan økologiske og sosiale faktorer påvirker atferden, og hvordan den varierer fra art til art. Det fine med etologien er at den er ganske universell for alle dyr (inkludert mennesker). I løpet av denne helgen går vi gjennom det grunnleggende innenfor etologien og dens utvikling. For å faktisk trene hunden og få hundeeiere til å forstå sine hunder, må vi forstå hvorfor hunden gjør det den gjør. 

Del 9 – Effektiv kommunikasjon og TAGteach
Fredag: Tess Erngren
At holde seg saklig og relevant i formidling av kunnskap og i diskusjon med andre, som kanskje ikke syns det samme som du – det er en kunst. Det, og hva effektiv kommunikasjon på sosiale medier er, det trener vi på denne dagen!
Lørdag – Søndag: Eva Bertilsson 
For at du skal bli en god instruktør må du instruere sån at mottakeren helt sikker forstår hvordan øvelsen skal utføres. Med TAGteach deler du opp øvelsen i små beståndsdelar, fokuserer på en detalj av gangen, gir klare instrukser på en velstrukturert måte, og gir umiddelbar feedback med tydelig positiv innehold. På kort tid har TAGteach spredt seg til utallige brukssområder: Skole og barneomsorg, idrett, musikk, sykegymnastikk, spesialundervisning, logopedi, akademiske studier og dans er kun noen eksempel. GoodDog Academy er den den eneste skole i Norge som tilbyr TAGteach, og vi garanterer deg enorm nytte av dette, det seneste verktøyet innen modifisering av adferd, både for din egen innlæring og de du skal lære til.

Del 10 – RASEKUNNSKAP
Fredag: Tess Erngren
Hvordan drive eget foretak. Skjemalegging, rutiner, fakturering, betale skatt, markedsføring – det er mye å tenke på! Her får du alle tips og råd du trenger for å gjøre det så enkelt og trygt som mulig. 
Lørdag-Søndag: Rasekunnskap
Videre denne helgen får dere en bred kunnskap om hvordan forskjellige rasegrupper skiller seg fra hverandre, hvilke adferder som er arvelige avhengig av deres arbeidsbakgrunn og hvordan dette påvirker hunden. Praktiske tips og råd om hva du skal tenke på ved kontakt og trening av ulike hundetyper.

Del 11 – SAMMENFATTNING OG REPETISJON
Fredag-Søndag: Tess Erngren
Alle som kan sin læringsteori, vet at det er gjenhenting av kunnskap og repetisjon som gjør at virkelig lærer og blir god på det du gjør. Så denne helgen repeterer vi årets moduler, diskuterer alle eventuelle spørsmål, og ser til at du blir trygg på all teoretisk og praktisk trening. Etter denne helgen er du godt forberedt til neste helgs eksamen!

Del 12 – EKSAMEN
Når vi har tilbragt et helt år sammen, du har massevis av ny kunnskap – og det er tid for eksamen! Den består av teoretisk og praktisk prøve samt fremføring av eksamensarbeid – pluss feiring av at du når er klar som en av markedets mest moderne hundeinstruktører.
GRATULERER!