(in English)
Tess lever i bobilen sin og reiser rundt i Skandinavia i sommersesongen og Europa i vintersesongen. Det betyr at det er en stor sjanse for at jeg kan komme til skolen din for å holde en forelesning og/eller en workshop uten at reiseutgiftene blir så høye! Forelesninger kan kombineres og workshops legges til for å passe dine spesifikke preferanser. Forelesninger holdes på engelsk, svensk og norsk. Alle forelesninger er selvfølgelig også tilgjengelig online.
Tess startet GoodDog i Norge i 2006 og har siden jobbet fulltid som hundebehaviourist med spesialisering innen lyhunder, TAGteach og Choice & Control. Les mer om Tess Erngren her!
Priser:
Online/time: 2000 nok eller 200 nok/person hvis flere enn 10 deltakere.
Oppmøte halvdag (3 timer): 5000 nok
Oppmøte heldag (6 timer): 10 000 nok
Oppmøte helg (12 timer): 18 000 nok
Pluss reiseutgifter.
Send en e-post til tess@gooddog.no så finner vi den perfekte løsningen for deg!
Å bruke TAGteach når du jobber med mennesker som er redde for for eksempel hunder eller edderkopper, er like effektivt som klikkertrening et hvilket som helst annet dyr. Lær alt du trenger å tenke på når du planlegger, trener og tilpasser kundens individuelle behov fra denne foredraget.
På verkstedet lager vi treningsplaner sammen og trener hverandre for å få de praktiske ferdighetene som trengs.
Forelesning: 3 timer
Workshop: 3 timer
En hund som har kontroll over sitt liv har et bedre liv! Det å selv få lov å velge mellom situasjoner, og styre sine egne konsekvenser, det senker bevisligen stress og øker livskvalitet. På dette foredrag snakker vi om hvordan du enkelt kan implementere "Choice & Control" for hunden din i hverdagen, hvordan lære hen svare “Ja” eller Nei” på spørsmål, og hvordan vise deg hva hen ønsker og trenger. Bevise at du er din hunds beste venn, og hør på hva han sier!
For å forstå hunden din godt, lærer vi mye av å se på ulven. Ulven er hundens forgjenger, og våre hunder har beholdt noen av instinktene, behovene og språket fra ulvetiden. Med hjelp av bilder og videos fra ulvene som Tess Erngren selv studert i sosialiserings-prosjekter i Polar Zoo, ser vi på likhetene og hva de betyr, og ulikhetene og hvordan de kan skape problemer for hunden. Du vil lære deg se på hunden din som ulven den faktisk er, og hunden du trenger forstå deg på.
Kombinere gjerne med foredraget "Hundens snakker - Jeg hører" for enda dypere forståelse for hundens språk.
For deg som allerede har litt grunnleggende kunnskap om hundens språk (for eksempel allerede har lyttet til Ulvens språk, Hundens dialekter) og nå ønsker å fordype deg videre i hundens komplekse og fascinerende kommunikasjonsevner. Vi går i detalj i forskning på hundens kommunikasjon og hvordan du bedre kan lytte til hva hunden din forteller deg og andre. Du lærer hvordan du kan støtte hunden din i utrygge situasjoner, samt forutse og forebygge uønsket oppførsel. Du vil lære å kommunisere med hunden din med en helt ny forståelse!
På workshop studerer vi våre egne hunder i møte med andre og trener på å observere og forstå dem riktig.
Forelesning: 3 timer
Workshop: 2-3 timer
Altfor ofte observerer jeg stressede hunder; når vi møter dem på turer, når de møter andre mennesker, på veterinærklinikken, og til og med når de håndteres av deres egne mennesker. Hunder er utrolig flinke til å kommunisere behovene sine, bevisst og ubevisst, men det er sjelden vi forstår at de opplever stress før de roper høyt ved å humpe, bjeffe eller bite. I denne forelesningen lærer du hvordan du oppdager de subtile stressignalene hunden din viser, og lærer å hjelpe ham før det er for sent for ham å kontrollere atferden sin. Du vil også lære definisjonen av ulike stressignaler, hva som forårsaker dem og hvordan du kan forebygge dem.
Forelesning: 3 timer
Workshop: 2-3 timer
Dette foredraget handler om ledelse, samarbeid, forholdet mellom hund og menneske og hva som driver hundens adferd og behov. Vi rydder opp i misforståtte begreper som dominans og hierarki, vi avliver myter som «du er sjefen» og «hunden er en ulv», og vi snakker om hvordan du på en positiv måte blir hundens beste venn.
Alt du trenger å vite for å ønske valpen velkommen inn i sitt nye hjem. Vi snakker om valpens utvikling, den avgjørende sosialiseringen og hvordan gjøre det trygt, moderne treningsteknikker, valpespråk, behov og ernæring, biting, alene hjemmetrening og mye mer. Alt du trenger for å skape den perfekte starten på livet ditt sammen som beste venner!
På workshop øver vi på god sosialisering med andre hunder, valper og mennesker.
Forelesning: 2 timer
Workshop: 2 timer
Trening med smil og logrende haler!
På dette foredraget lærer vi om positiv forsterkning og hva det egentlig innebærer og hvordan det fungerer. Hvorfor det fungerer bedre enn andre treningsmetoder, og hvordan du blir den optimale, moderne treneren. Vi lærer om læringsteori, forskjellen mellom ulike treningsmetoder, fordeler med positiv forsterking og ulemper med bruk av straff. Du lærer også om hvordan du kan bruke positiv forsterking på familie, kollegaer - og deg selv!
Alt du trenger å vite for å trene på en positiv og effektiv måte, og dessuten få et mer positivt liv.
Individets genetikk, læring og miljø påvirker atferd, og konsekvenser driver den. Kunnskap om hvordan atferd formes i interaksjon med omverdenen er avgjørende for at vi med fremgang skal kunne forstå, forutse og forandre atferd. Vi går gjennom grunnleggende terminologi som ABC, klassisk og operant betinging, definisjon av forsterkning og straff og alt du trenger å vite for å forstå vitenskapen bak modifisering av atferd. Når du har full kontroll over konsekvensene av negativ og positiv forsterking, og negativ og positiv straff – da har du full kontroll over dine atferdsmodifiserende verktøy.
Forelesning: 3 timer
For at hunden din skal ha det bra, må alle hens behov være tilgodesett. Fysiske, mentale, sosiale, næringsmessige og helsemessige. Vet du ikke hva din hund trenger, eller hvordan du skal tilgodese disse behov, så øker risikoen for uønsket atferd. Noe som resulterer i ulykkelige hunder og ulykkelige foreldre. Forebygg dette med å lære alt du trenger om hva hunden din trenger!
På dette foredrag lærer du om hvorfor det er så viktig at hunden din får leke, både med andre hunder og med deg, og hva som er god lek. Med videos og enkle forklaringer lærer du alt du trenger å vite for å se til at din hund får den beste leken mulig.
Foredraget indeholder blandt annet:
Funksjonen av lek, effekten av lek, forskjellige lekemåter, individuelle behov, hvordan tilrettelegge for og holde leken god.
Den aller vanligste problemadferden vi jobber med her hos GoodDog er hund-hund aggresjon. Vi forventer av våre hunder at de skal takle å møte hundretalls fremmede hunder på tur, samtidig som de sitter fast i bånd. Dette leder fort til problemer i kommunikasjonen, både mellom hundene, og med deg.
Har du en hund som har utviklet frustrasjon eller aggresjon mot andre hunder, eller ønsker å forebygge at det skjer - kom på dette foredraget.
Noe av det viktigste våre hunder trenger at lære, og noe av det de får minst trening på, det er håndterings-trening. Ta på sele, klippe klør, børste pels, gå til veterinæren og til pelsstell innebærer ofte tvang, ubehag og ekstrem stress for de aller fleste hunder - hvilket er helt unødvendig. Med riktig trening, der hunden selv har kontroll, er det ikke vanskeligere at trene på håndtering enn det er at trene på sitt eller innkalling. På dette foredrag får du teoretisk forståelse og praktiske tips at komme igang med håndtering din hund elsker!
For alle oss som går lange turer med hunden vår, ofte langt ifra veterinær og hjelp av andre, så er det av ytterste vekt vi vet hva vi skal gjøre hvis uhellet er ute. På dette foredrag så lærer du hva du trenger å ha med i din Førstehjelp pakke, hvordan best bruke utstyret og hvordan hjelpe hunden din best mulig ved de vanligste uhell som skjer på tur. Du lærer også om hvordan forebygge skader og sykdommer, som selvsagt er det aller tryggeste.
Ønsker du lære alt om den siste forskningen på hundens kognitive og emosjonelle evner? Det kommer fler og fler spennende studier, og vi forstår bedre og bedre hvordan hundens psyke fungerer. Hvor mye forstår hunden din egentlig av hva du sier, hvor komplekse emosjoner kan han oppleve, og hva er det som driver hans ønsker og behov? På dette foredrag får du en innblikk i hode på din hund, og kommer ut med stor beundring for hans faktiske evner.
Hvorfor ser vi på hunden som vi gjør? Hvordan kommer det seg at vi tror vi må sjefe, bestemme, kontrollere og styre våre hunder, at mennesket er overlegent, og hunden underordnet oss? Hvor kommer disse idéene ifra, og hva kan vi gjøre for at forandre dette utdaterte synet på hunder, og dyr generelt? Disse spørsmål diskuterer vi, og kanskje finner svar på, på dette tanke-provoserende foredrag.
Å ha mer enn én hund er, når det gjøres godt, veldig positivt for de fleste hunder, men det er mange ting å vurdere for å forhindre konflikter og løse dem hvis de oppstår. Hvordan imøtekommer du hver enkelt hunds individuelle behov, og hvordan optimaliserer du et hjem med flere hunder? Etter 20 års erfaring med å kombinere 2-4 redningshunder av forskjellige typer og størrelser av gangen, vil jeg dele med meg av alt jeg har lært i dette foredraget!
Forelesning: 3 timer
For å kunne drive en god bedrift må du vite hvordan du håndterer stress og usikkerhet godt. Du må vite hvordan du organiserer dagen din, hvordan du jobber effektivt og hva du skal delegere. For å skape den nødvendige energien og kreativiteten til dette må du sørge for god egenomsorg. Hva betyr dette for deg og din bedrift? La meg hjelpe deg å finne ut av dette i dette nyttige foredraget!
Forelesning: 3 timer
De fleste omplasseringshjem har for mange hunder og for lite personale og ressurser. Å redusere stress og få mest mulig ut av tiden med hundene er derfor viktigere enn noe annet. I denne forelesningen vil vi definere hva ulike berikelser er, hvordan de kan brukes for å redusere stress og for å maksimere stimulering.
Forelesning: 3 timer
Workshop: 2-3 timer
Gratis for alle ideelle organisasjoner.
Omplasseringshunder har spesielle behov da de ofte lever under stressende forhold. Dette betyr at ansatte og frivillige må være ekstra nøye med å lese stressignaler, være i stand til å forhindre farlige situasjoner og vite hvordan de best kan stimulere hundene avhengig av individuelle behov og under stressende forhold. Etter mange års erfaring fra evaluering av omplasseringshunder og opplæring av ansatte på omplasseringshjem ønsker jeg å dele erfaringene videre.
Anbefales å kombineres med et foredrag om Egenomsorg.
Forelesning: 3 timer
Workshop: 2-3 timer
Gratis for alle ideelle organisasjoner.
Mer info kommer!
Dyr og natur for å styrke mental helse.
Mer info kommer!
Hvordan hjelpe nervesystemet ditt (og hunden din) ta livet mer med ro?
Mer info kommer!
Hvordan foreldrene våre behandlet oss når vi var små kan påvirke hvordan vi knytter oss til mennesker vi møter senere i livet. Men det fine er at denne læringen ikke er permanent, men mulig å endre til det bedre hvis det trengs! I dette foredraget lærer du hvordan du definerer ulike foreldrestiler og tilknytningsstiler, og også hva vi kan gjøre for å endre dem ved hjelp av en sosial arbeidshund.
Forelesning: 3 timer