Hundepsykolog

Det er ikke alltid det blir som du har tenkt deg!
En gang for lenge siden slo mennesket seg sammen med ulven. Ulven sporet opp jaktbytte og ble en fantastisk ressurs som hjalp menneskene å skaffe mat. Ulven, med sine følsomme sanser, oppfattet også farene som nærmet seg boplassene, og advarte menneskene med bjeffing.

Og her er vi nå, med ulvens etterkommere; hundene. Til vår overraskelse jakter de på rådyr, joggere og syklister. De bjeffer på naboer og biter postbudet. De kan finne på å tisse på finteppet, bite i stykker de dyreste skoene våre, og de nekter å være alene hjemme. De hopper på gjester, spesielt på de finkledde og hunderedde. Noen skremmer barn og gamle damer, mens andre er redde for mennesker, eller for fyrverkeri, lastebiler, gamle menn, svarte hunder, store hunder, alle hunder.

Hunder er fantastiske, og har alltid en grunn til å oppføre seg som de gjør. De hverken erter eller lyver, de har i stedet noen krav til menneskene sine. Å lære en hund å leve i et menneskevennlig samfunn krever kunnskap og medfølelse fra oss, og en enorm tilpassningsevne hos hunden.

Har hunden din en atferd som har blitt vanskelig å håndtere?
Det er mange årsaker til at hundens atferd blir uhåndterlig. Noen ganger er det på grunn av dårlige erfaringer, smerte, over- eller understimulering, for høye krav, eller mangel på regler. Det kan være at vi mennesker misforstår hundens språk og signaler, og vi kan også gi hunden uheldige signaler.

Problemer kan i de fleste tilfeller rettes opp i med tid, opplæring og tålmodighet fra deg som hundeeier.

Bestill en time for utredning når det passer deg best, mulighet for hjemmebesøk, spørr ved påmelding.

Finn en ledig time, send inn din påmelding og du får bekreftelse med videre informasjon innen 24 timer >>>